Sint voor iedereen

Niet van toepassing

Het Sinterklaasfeest is een Hollandse traditie. Op het Sinterklaasjournaal vertelt de Goedheiligman over pakhuizen vol cadeautjes. De speelgoedgidsen vallen op de deurmat. En op school wordt aandacht besteed aan schoencadeautjes en het maken van verlanglijstjes.

Voor veel kinderen is een cadeautje op Sinterklaasavond helemaal niet vanzelfsprekend omdat het geld ontbreekt. Het is ook niet uit te leggen dat de Goedheiligman hun huisje voorbij rijdt, terwijl vriendjes en klasgenootjes wél cadeautjes krijgen. De impact op de sociale en emotionele ontwikkeling van een kind is hierdoor groot.

Stichting Sintvoorieder1 zet zich in om deze gezinnen te ontzorgen en om een glimlach te toveren op het gezicht van deze kinderen (en hun ouders!) op pakjesavond. De pakhuismedewerkers stellen het hele jaar door met de grootste zorg voor ieder kind een Sinterklaascadeaupakket samen, schrijven met aandacht een mooi gedicht en met heel veel liefde worden de cadeautjes met het snoepgoed ingepakt. 

De gemeente stuurt in oktober naar alle ouders die bij Werk&Inkomen geregistreerd staan een brief met de vraag of zij voor hun kinderen een Sinterklaaskado willen ontvangen. De ouders krijgen vlak voor 5 december een bericht wanneer zij de kado's kunnen ophalen in de bibliotheek.