De Leergeldformule

Niet van toepassing

Bij stichting Leergeld werken we met onze eigen unieke formule. Hieronder zie je de verschillende stappen van onze formule.

 1. De aanvraag

  Een aanvraag doen is heel eenvoudig. Klik op ‘Doe een aanvraag’. Hier vul je naam, e-mailadres, telefoonnummer en huisadres in. Leergeld Voorschoten neemt vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

 2. Eerste kennismaking bij aanvraag

  Is het de eerste aanvraag van het gezin? Dan maakt de intermediair een afspraak met je, in de bibliotheek of op een andere rustige locatie de aanvraag wordt doorgenomen. Deze vrijwilliger is een tussenpersoon, een ‘intermediair’. De intermediair bespreekt de wensen van het kind voor wie de aanvraag wordt gedaan. Je dient de bewijzen van het totale gezinsinkomen te laten zien. De intermediair kan je ook informeren over andere mogelijkheden en organisaties rond financiële hulp.

 3. Besluit

  De intermediair draagt jouw verzoek over aan de coördinator van Leergeld. Op basis van de informatie wordt beoordeeld of de aanvraag past binnen de regels en mogelijkheden. Het besluit over toekenning ligt bij de coördinator en/of het bestuur. De intermediair informeert vervolgens de ouder of de aanvraag wordt toegekend. 


 4. Uitgifte

  Stichting Leergeld geeft geen geld aan de ouders of kinderen maar regelt het voor de kinderen. Bij goedkeuring van de aanvraag betaalt Leergeld rechtstreeks de leveranciers. Kinderen kunnen de fiets, laptop of sportkleding bij de aangegeven leveranciers ophalen. Leergeld Voorschoten werkt ook met de schoolspullenpas.  

 5. Nazorg

  Indien iets niet goed gaat in de verstrekking neemt de aanvrager contact op met de intermediair.