Muziek

Niet van toepassing

Muziekvereniging Laurentius wil kinderen muzikaal opleiden om hen te laten ervaren hoe leuk het is om in een muziekkorps samen te spelen. Tijdens de open avond krijgen kinderen de mogelijkheid om allerlei instrumenten te ontdekken. Daarnaast krijgen kinderen en ouders uitleg over hoe de vereniging in elkaar zit en wat het doel is van onze opleiding. Na de drie gratis workshops kunnen de kinderen zich inschrijven voor de Algemene Muzikale Vorming. De eerste muzieklessen zijn gratis. In deze lessen leren deze beginnende muzikanten met behulp van een blokfluit de basis van het notenschrift en leren ze spelenderwijs de basisbeginselen van samen muziek maken. In de laatste vijf weken van de AMV lessen beginnen de muzikanten met vijf proeflessen op hun voorkeursinstrument bij een gediplomeerd docent.

Daarna gaan de muzikanten door naar het AMV+ programma. In dit deel van de opleiding zijn de muzikanten naast de wekelijkse individuele muzieklessen ook nog steeds bezig om samen muziek te maken. Dit doen ze één keer per maand tijdens een muzikale les en daarnaast wordt er één keer per maand gewerkt aan de exercitievaardigheden. In deze fase richten we ons zowel op individuele vooruitgang als op het samen muziek maken en exerceren.

Leerlingenorkest
De volgende stap is spelen in een écht orkest. In het leerlingenorkest leren de kinderen onder leiding van een gediplomeerd dirigent op hun eigen instrument samen te spelen. De kinderen zullen in dit orkest hun eerste gezamenlijke muziekstukken leren spelen. Daarnaast werken zij nog steeds één keer per maand, samen met de muzikanten van de AMV+ groep aan hun marcheertechnieken.

Klik hier voor meer informatie Muziekvereniging Laurentius Voorschoten